Investície roka 2014: Najlepšie a najhoršie

Akcie veľkých amerických firiem:

Najlepšia investícia: SKYWORKS SOLUTIONS +156 %

Technologická firma Skyworks Solutions sa zaoberá prevažne výrobou polovodičových zariadení do mobilných telefónov, ktoré slúžia k ich bezdrôtovému pripojeniu k internetu. V poslednom kvartáli 2014 ich predaje medziročne vzrástli o 51 %. Ak by ste na začiatku roka investovali do akcií tejto firmy 10 000 USD, na konci roka by vás čakalo minimálne 25 000 USD.

 Najhoršia investícia: SPRINT CORP. -61 %

Telekomunikačná spoločnosť Sprint Corportion si chcela primárne udržať služby svojich predplatiteľov. Preto agresívne znížila ceny svojich služieb. Zisk vykázala len v jednom kvartáli. V tomto prípade by z vašich 10 000 USD ostalo na konci roka menej ako 3 900 USD.

 Akcie veľkých európskych firiem:

 Najlepšia investícia: ORANGE S.A. +55 %

Francúzsky telekomunikačný gigant Orange dokázal vo všetkých kvartáloch minulého roka udržať čisté príjmy nad úrovňou 500 mil. EUR. S poklesom na americkom trhu sa chce popasovať tým, že dovolí svojim americkým zákazníkom používať služby vo svete „bez použitia drahého roamingu“, a to prostredníctvom nových aplikácií.

Najhoršia investícia: Aliancia za rodinu : -100 %

Aliancii za rodinu rok nevyšiel úplne podľa predstáv. Jedinou útechou pre Alianciu je, že neinvestovali ani cent svojich peňazí.

 SV

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *