Kritizovali Putina. Už nežijú

MOSKVA. Ruského opozičného politika a kritika prezidenta Putina Borisa Nemcova zastrelili v piatok večer v Moskve. Informovala o tom agentúra Interfax.

Podľa ministerstva vnútra ho zasiahli do chrbta štyri strely, keď prechádzal cez Veľký kamenný most v blízkosti Kremľa spolu s mladou ženou. Podľa servera Medusa vystúpilo „niekoľko ľudí“ z bieleho auta, postrelili ho a ušli. Agentúra TASS informuje o siedmich až ôsmich výstreloch.

 Opozičný líder Boris Nemcov nebol prvou obeťou vraždy, ktorá kritizovala Putina či ruskú politiku. Sú medzi nimi novinári aj tajní agenti.

 Pravdepodobne najznámejšou bola novinárka Politkovská, ktorá pracovala pre ruské nezávislé noviny Novaja Gazeta. Tie sa vždy vyznačovali kritickým postojom k politike.

Toto je však pohľad proamerických mainstreamových médií. Poslanec NR SR Ľuboš Blaha prezentuje nezávislý pohľad na svet: Spojené štáty by si mali najsamprv pozametať pred vlastným prahom. Nie sú tajné postoje kritikov mnohých prezidentov USA od Georgea Washingtona hádam po Kennedyho … A hádajte čo? Všetci sú už po smrti. Do jedného… Zatiaľ čo mnohí kritici Putina si beztrestne nažívajú.“

SV

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *