Čo s bunkrom?

BRATISLAVA – Storočný vojenský bunker na Kamzíku, ktorý odborníci vďaka ojedinelému interiéru a veľkosti považujú za slovenský unikát, sprístupnia verejnosti už v lete. Aktivisti z Občianskeho združenia Bunkre v ňom chcú vystavovať aj historické nálezy a celá rekonštrukcia prebieha s myšlienkou na dobový kolorit.

 Jediný bunker svojho druhu na Slovensku plánujú aktivisti z OZ Bunkre sprístupniť verejnosti už v lete, 28. júna, v deň 101. výročia smrti Františka Ferdinanda d’Este. „Veliteľskú kavernu z obdobia prvej svetovej vojny sme začali odkrývať s finančnou pomocou mestskej časti Bratislava Nové Mesto,“ hovorí Lukáš Vladovič z občianskeho združenia, ktoré zachraňuje historické vojenské objekty.

 Nad osudom bunkra sa však od východu sťahujú mračná. Podľa neoverených informácií má presne na toto miesto zálusk nemenovaný filozof metropoly východného Slovenska.

 „Boli by tu fasa garáže, veď tu sa nedá nikde parkovať. Totál dzivý flek, poviem vám,“ potvrdil nám zdroj blízky filozofovi. A estétovi.

SV

Celý článok odznova si môžu prečítať predplatitelia prémiového obsahu SV. Pozrite si ponuku balíčkov prístupu na čítanie odznova na www.slobodnyvysierac.com, teraz už od 1 centu na 10 rokov. Kto nie je ochotný platiť za nemejnstrímové informácie v piáno-kvalite, môže si ich prečítať zadarmo.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *