A všetci budú spokojní!

Do veľkého tendra za 6,3 miliardy eur na výstavbu a prevádzku novej Univerzitnej nemocnice v Bratislave sa hlási sedem spoločností. Ministerstvo zdravotníctva ich mená tají.

Traja z uchádzačov sú podľa informácií SME španielske či talianske firmy. Zvyšné štyri sú slovenské a majú prepojenie na vládny Smer, oligarchov blízkych vláde či na popredných predstaviteľov ministerstva.

Jednu z ponúk podala bratislavská eseročka GPN, v ktorej má takmer 72-percentný podiel podnikateľ Ivan Kmotrík. „Áno, prihlásili sme sa do tendra. Uvidíme, čo to prinesie,“ povedal pre denník SME.

V minulosti mal Kmotrík blízko k podnikateľom, ktorí stáli pri zrode Smeru, ako sú napríklad Vladimír Poór z Trnavy či finančná skupina J&T. Za prvej vlády Roberta Fica jeho firma EHC Service získala bez súťaže zákazku na ochranu východnej hranice.

Kmotrík sa netají tým, že je z iného súdka ako napríklad Širokého Váhostav. Na vyhnutie sa „reštrukturalizácii“, respektíve na samotné neplatenie malým subdodávateľom ponúka špecifický slovenský recept: „Malí podnikatelia sa ponosujú, že v kauze Váhostav nedostali zaplatené, navyše museli odviesť DPH-čku a podobné nezmyselné prkotiny,“ vysvetlil sympatický blondiak. „Tomu sa jednoducho vyhneme tým, že im nezadáme dôvod, aby vystavili akékoľvek faktúry, keďže nebudeme vykazovať žiadnu činnosť. Je to jednoduché,“ vysvetlil Kmotrík.

Na otázku, čo teda bude, keď nakoniec nemocnicu vôbec nepostavia, Kmotrík reagoval už podráždenejšie: „A vari bude horšie ako je teraz? Nebude. A všetci budú spokojní!“

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *