Oplatilo sa

BRATISLAVA. Zmluvy, faktúry či e-maily, ktoré ukazujú, aký biznis robil Váhostav v posledných štyroch či piatich rokoch. Po takéto dokumenty si v stredu prišli policajní vyšetrovatelia do sídiel stavebnej spoločnosti Váhostav v Bratislave a Žiline. Podnik patrí do sféry vplyvu oligarchu Juraja Širokého.

Polícia vyšetruje podozrenie, že Váhostav poškodzoval svojich veriteľov. Napríklad tak, že jeho bývalí manažéri neposunuli podnik do bankrotu, hoci vedeli, že je na to zrelý.

Ako najväčšia bomba však pôsobí informácia priamo z okolia ministra vnútra, že ním vytvorený špecializovaný tím narazil na nenápadný papier, podpísaný istou Hedvigou M., v ktorom popisuje skutočný priebeh skutku spred mnohých rokov svojej kamarátke v žilinskom Váhostave. Papier si vzal minister Kaliňák osobne domov, pričom včera vo večerných hodinách poň prišiel kuriér a vo všetkej tajnosti ho odviezol na dekanát lekárskej fakulty UK v Bratislave, kde by mal nemenovaný odborník definitívne potvrdiť jeho pôvod.

„Minister je celý nadšený. Do akcie sa mu najsamprv nechcelo, Žilina je od ruky. Ale už len vďaka tomuto dôkazu sa to celé hádam oplatilo,“ vysvetlil nám zdroj blízky vláde.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *