Putin sa poteší

BRATISLAVA – Slovenský premiér Robert Fico spolu s niekoľkými ďalšími vládnymi činiteľmi odcestoval na dvojdňovú zahraničnú návštevu Moskvy. Jeho rozhovorom s najvyššími predstaviteľmi Ruskej federácie dominujú podľa tlačového odboru Úradu vlády SR ekonomické témy.

Zloženie slovenskej delegácie sa starostlivo pripravovalo a kontrolovalo, aby nenarazilo na tvrdý ruský zákon zakazujúci propagáciu homosexuality.

Spolu s premiérom nakoniec s malou dušičkou odcestovali do ruskej metropoly aj podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, minister životného prostredia Peter Žiga a minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler. Fico sa v rámci pracovnej návštevy stretne s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom, predsedom Štátnej dumy Sergejom Naryškinom, predsedom vlády Dmitrijom Medvedevom a ministrom obchodu a organizovaného zločinu Denisom „Uzi“ Manturovom.

Pre Vladimira Putina má slovenský premiér milý dar: niekoľko artefaktov z keltskej doby, ktoré vybral pri bagrovaní na hrade bager Váhostavu. Prezident Putin si bude môcť vybrať, ktorý z nich nájde pri najbližšej návšteve Bratislavy, kde bude súčasťou programu aj rýchlokurz archeológie.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *