Al Jazeera na Slovensku

Nie je to tak dávno, čo médiá zaregistrovali prítomnosť pre nás exotickej stanice Al Jazeera v Moldave nad Bodvou. Mediálni experti krútili hlavami and tým, čo môže arabskú televíziu motivovať k reportáži v absolútne odľahlom kúte pre nich neznámej krajiny.

Ako ale vyšlo najavo, ide o husársky kúsok našej vlády, ktorým chce zabrániť migrantom, aby chceli na Slovensko vôbec prísť, tobôž ostať. Po nakrútení úvodu z Moldavy totiž televízny štáb posprevádzal vládou najatý špecialista, ktorý detailne popísal pomery, ktoré na Slovensku vládnu. Začali pri Paškovej parkovej adrese, prezreli si nemocnice, čakárne, vlaky ŽSR, prímestskú dopravu, stav ciest, na súdoch si vypočuli svedectvá ľudí o lehotách a poplatkoch, ako i o výsledkoch súdnych sporov. Nakrátko odskočili do susedného Maďarska za Hedvigou Malinovou-Žákovou, aby následne dostali materiály o kauzách Váhostav, CT-čko, o aktivitách Miroslava Výboha, ubytovaní premiéra Fica, o podnikateľskom prostredí a jeho trendoch, ako aj o daňovom a odvodovom zaťažení. Výlet zakončili na stavenisku garáží pod hradom, kde sa žurnalisti už cítili priam ako doma.

„Myslíme si, že sme spravili pre Al Jazeeru maximum, bolo to veľmi vyčerpávajúce,“ zvestoval nám vládny sprievodca Peter Jób. O úspechu zámeru vlády budeme čitateľov informovať.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *