Nadiu (21) zlákal Islamský štát, po 3 mesiacoch utiekla

DAMASK/GAZIANTEP – Študentka snívala vo Francúzsku o živote v krajine, kde vládne Boh. Ako v kalifáte založenom organizáciou Islamský štát (IS) v Sýrii a Iraku. Podarilo sa jej tam dostať a tiež rýchlo vytriezvieť. Musela sa vydať a prežila niekoľko týždňov vo väzení, než sa jej podarilo dostať sa do Turecka a odtiaľ späť domov. Jej výpoveď získal portál SV:

„Hovorím, aby som otvorila oči dievčatám, ktoré tam odchádzajú v domnení, že Západ je proti moslimom a že IS, to je kalifát. Nie je to kalifát, je to sekta,“ povedala Nadia. Mala na sebe dlhú sukňu a vlasy zakryté šatkou. Opísala svoju cestu k radikálom prostredníctvom sociálnych sietí a postupnú radikalizáciu, ktorá ju prinútila k ceste do bojujúcej Sýrie.

„Bolo to tak trochu vymývanie mozgu. Hovoria – žiješ v krajine, kde nie je islam, kde ho zakazujú. Ak umrieš, pôjdeš do pekla. Človeka to rýchlo zastraší, potom sa uzavrie a je na to sám. Nakoniec si povie – tak dobre, odídem, pôjdem do krajiny, kde platí boží zákon,“ opísala svoje rozhodovanie Nadia.

Po prežitých útrapách sa vysnívaného života v krajine, ktorej vládne Boh, vzdala. Hádam by stačila i krajina, v ktorej vládne napríklad Výboh. Ako vravia sestry moslimky v Česku, keď nie Velbloud, tak aspoň Bloud.

 

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *