Koľko dostanú ministri z rozpočtu?

BRATISLAVA – V novom rozpočte na rok 2016 si ministerstvá rozdelia viac ako dvanásť miliárd eur. V porovnaní s minulým rokom je to o vyše miliardu menej. Najviac poputuje do ministerstva práce, vnútra i dopravy.
Aj budúci rok dostane najviac ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pod taktovkou Jána Richtera – takmer 2,15 miliardy eur. V tesnom závese ho sumou 2,1 miliardy dobieha ministerstvo vnútra s Robertom Kaliňákom. Trojicu uzatvára Ján Počiatek s vyčlenenými zdrojmi 2,09 miliardy eur pre rezort dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja.
Podľa protivládnych analytikov, havlistických zapredancov a washingtonských nohsledov výjde náročky školstvo a životné prostredie na psí tridsiatok. Minister Kažímír sa bráni: „Podľa našich tabuľkových prepočtov , ktoré mi pripravuje môj tím – a ten sa mýliť nezvykne – vyjde životné prostredie na psí štyridsiatok a školstvo takmer na päťdesiatok. Takže odkazujem mimovládkam a ostatným odborníkom – uberte plyn ,“ ukončil žoviálny minister odvetný protiútok. Pri spomienke na plyn sa ale nevdojak zachmúril.
SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *