Forai si prilepšil

Marcelovi Foraiovi, bývalému šéfovi Všeobecnej zdravotnej poisťovne, jej valné zhromaždenie v apríli tohto roku schválilo vyše 22-tisícovú jednorazovú odmenu za výkon funkcie v roku 2014. Počas štvrtkovej hodiny otázok o tom v parlamente podľa agentúry SITA informoval minister práce Ján Richter (Smer). Forai zo svojej funkcie odstúpil v septembri pre podozrivé zmluvy a dodatky, ktoré štátna poisťovňa uzavrela so siedmimi firmami jeho tety Anny Sučkovej. Minulý  rok mala štátna poisťovňa zisk 12,08 milióna eur, čo bolo o 3,51 milióna eur menej ako v roku 2013.

Okrem zníženia zisku poisťovne sa však jej šéf v roku 2014 zviditeľnil aj tým, že v daňovom priznaní neuviedol luxusný byt v bratislavskom River Parku. Dostal za to pokutu takmer osemtisíc eur.

Minister Richter na výške sumy nevidí nič zlé: „Mrzí ma, že sme mládencovi nemohli dať i viac, ale znížil zisk iba o 3,5 milióna ročne. A takto by sme neboli kamaráti. Všetci vieme, že sociálne uvedomená strana Smer  razí teóriu, že zdravie nie je obchodný artikel a poisťovňa zisk mať nesmie. Ani 12 miliónov, ani 1 milión. Ale i tých 22-tisíc by som vedel všakovako minúť,“ žmurkol Richter na dcéru našej mladej kolegyne.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *