Pellegrini chce zefektívniť prácu poslancov: Kúpi do parlamentu stopky?

Slovenský parlament by si mal brať pri riadení diskusií príklad od švajčiarskeho parlamentu. Myslí si to predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini.

„Švajčiarsko je vyspelá parlamentná demokracia a má regulovanú dĺžku rozpravy poslancov. Myslím si, že by sme sa tým mali inšpirovať, aby sme zefektívnili priebeh schôdzí,“ povedal Pellegrini s úsmevom po rokovaní s predsedom Národnej rady Spolkového zhromaždenia Švajčiarskej konfederácie Stéphanom Rossinim.

„Švajčiarsky parlament funguje ako švajčiarske hodinky. Presne vieme, kedy začneme, kedy skončíme a o čom rozprávame,“ nedal na reakciu čakať pobavený Rossini. Švajčiarsky parlament má podľa neho vypracovanú štruktúru priebehu zasadnutí. Čas meria časovač na stole predsedu aj rečníkov.

Pre naliehavosť veci a krátkosť času nebude Pellegrini na stopky vypisovať výberové konanie, ale oslovil priamo firmu Merk Reality (Dušan Muňko, Sociálna poisťovňa, pozn. SV), ktorá má so štátom už nejaké pozitívne skúsenosti. Ten je ich ochotný dokonca zo Švajčiarska prepašovať a oprášiť tak svoje pašerácke skúsenosti, ktoré nadobudol pri exotických operencoch. Štát tak ušetrí na cle. Tento plán už Rossiniho pobavil menej.

SV

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *