Pravda o Váhostave

Medzi veriteľmi, ktorí sú oprávnení podať žiadosť, je aj niekoľko schránkových firiem so sídlom na Cypre či v Belize. Podľa zapredaneckých krikľúňov ich pohľadávky voči Váhostavu vznikli účelovo, aby cez ne mohli ovplyvňovať reštrukturalizáciu firmy a ťažiť z nej. Schránkovým firmám teraz môže štátna firma Slovenská reštrukturalizačná podobne ako živnostníkom a ďalším veriteľom Váhostavu vyplatiť až 200-tisíc eur do úrovne polovice ich pohľadávky.

Firmy ako Efelan Trading, Regio Enterprise, Ginostra Limited, Synergy Continental, Scarlatina Holding, Palizzi Holding, ktoré majú sídla v exotických rajoch, sa budú môcť uchádzať o štátne peniaze.

Štátna eseročka sa bráni, že tieto schránkové firmy mala vylúčiť z konania jedna podmienka. „V záujme zabránenia praniu špinavých peňazí je povinnosť predložiť potvrdenie, že veriteľ je skutočným majiteľom účtu,“ nachádza sa v stanovisku Slovenskej reštrukturalizačnej.

Majiteľom spomínaných účtov mal byť podľa zdrojov blízkych vláde ešte pomerne nedávno jeden sociálno-demokratický politik. V uplynulých mesiacoch ale v rámci stransparentnenia veci nechal účty prepísať na skutočné schránkové firmy, takže už je všetko v poriadku.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *