Turecko má dôkazy o obchodovaní Ruska s islamistami

Turecko má dôkazy, že do nezákonného obchodu so zbraňami na územiach v Sýrii ovládaných Islamským štátom sú zapletené osoby s ruským pasom. Turecké tajné služby odfotili občanov Ruskej federácie Battu Mayalkhazíniho a Bukhyu Zayalphzaga, ako si v bašte Dáešu Rakke kupujú granátové jablká.

Podľa agentúry DPA to v Ankare vyhlásil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, ktorý takto reagoval na obviňovanie Moskvy, že do protizákonného obchodovania s IS je zapletený Erdogan i jeho rodina.

„Zatiahnuť do toho moju rodinu nebolo veľmi etické,“ uviedol Erdogan. Dodal, že Rusko bude musieť svoje tvrdenia dokázať. Taktiež na populárnej blogerskej stránke www.aktülülül.tr napísal srdcervúci šesťstranový blog o neznesiteľnom mediálnom pohone na svoju osobu a rodinu v súvislosti s týmto nezmyselným rodinkárstvom. Nepríjemnou zhodou okolností navyše v nedávnom čase zachytila kamera mestskej polície v tureckej metropole východu Van trojicu jeho synovcov, ako bijú na ulici predavačku, ktorá nechcela platiť výpalné.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *