Nie je masáž ako masáž

Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) platí masérovi výšku ročného platu 250 sestier. „Vláde sa podarilo nájsť maséra, ktorého služby si cení rovnako,“ skonštatoval v utorok (2.2.) šéf mimoparlamentnej Siete Radoslav Procházka.

Tvrdí, že zdroje na maséra by stačili na zvýšenie platov pre 1 500 sestier.

„Pán Kostka zažil vzostup, oproti ktorému je teta Anka úplný amatér,“ poznamenal zákerný blondiak, podpredseda Siete Miroslav Beblavý. Vysokú ziskovosť mal priniesť unikátny kód výkonu zdravotnej starostlivosti pod názvom „cielená dlhodobá terapia – OEB007“. Za ten VšZP neplatí nikomu inému. Za štandardné výkony tak môže VšZP vyplácať ľubovoľné sumy.

Rezort zdravotníctva sa ale bráni: „Pán Beblavý je, ako obvykle, úplne vedľa,“ reagoval minister Čislák milým hlasom, ako to má vo zvyku. „Pán Kostka dostáva zaplatené za služby v takzvanej mediálnej masáži, ktorá zázračne funguje na voličov strany SMER. Takýto masér odvádza naozaj nadľudské výkony a ako taký za to dostáva aj zaplatené. Odhliadnuc od toho, že časť peňazí ide alobalovou formou nazad do pokladnice strany SMER, teda v prospech nás všetkých,“ uzavrel Čislák.

A má pravdu.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *