Nová krv

Ministrov a štátnych tajomníkov Smeru zastúpi v parlamente niekoľko náhradníkov.

Zoznam vedie:

Jozef Buček

Jeho meno zaznelo v kauze podvodov s DPH, kde je obvinený prešovský právnik Milan Chovanec, v prípade vystupujú aj Kaliňák a Ján Počiatek.

Ďalej pokračuje menami ako:

Ján Kvorka

Bývalý člen Združenia robotníkov Slovenska, neskôr poslanec Smeru. Preslávil sa najmä vďaka údajnej aférke s mladou Zdenkou z rómskej osady Bambusky pri Martine, pre ktorú na súde čelil obvineniu z napadnutia a únosu.

Mária Janíková

Málo známa politička z Partizánskeho bola poslankyňou už v minulom volebnom období. Novinárov zaujala až tento rok krátko pred voľbami, keď na stretnutí s českými poslancami, ktorí sa venujú sociálnej politike, povedala, že by sa rada inšpirovala Bieloruskom.

Vladimír Baláž

Bol poslancom Smeru aj v minulom volebnom období, popri tom šéfoval banskobystrickej nemocnici. Z postu riaditeľa nemocnice musel odísť po škandále s predraženými objednávkami na nemocničnú stravu.

Michal Bagačka

Primátora Hnúšte jeho spoluobčania zvolili na čelo radnice aj po známom lavičkovom škandále. V meste s ôsmimi tisíckami obyvateľov vynovili pred tromi rokmi centrum za peniaze z eurofondov. V rámci opráv nakúpili aj osem lavičiek, kovovú skulptúru plameňa a preliezačky dohromady za viac ako 150-tisíc eur. Lavičky sú od talianskeho návrhára Antonia Citteria a každá z nich vyšla mesto na takmer 8-tisíc eur.

Medzi spomínanými náhradníkmi podozrivo vyčnievajú:

Oľga Nachtmannová či Pavol Goga, s ktorými sa žiadna rozkrádacia či násilnícka aféra nespája. Na takýchto ľudí si veru treba dávať extra pozor.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *