Snem Smeru

Strana chystá snem, na ktorý musia zavolať aj europoslancov Moniku Flašíkovú-Beňovú a Borisa Zalu. Obaja hovoria o odchode Roberta Kaliňáka, zmene politiky strany a Zala nepriamo aj o výmene Roberta Fica.

Zala navyše v rozhovore pre .týždeň povedal, že by strana mala vymeniť vedenie. „Ak by sa teda mal Smer zachrániť a ak by mal ostať sociálnou demokraciou, musí sa vymeniť väčšia časť politickej garnitúry, ktorá dnes udáva tón. A nie v horizonte okolo roku 2020. Teraz, do roka, roka a pol maximálne,“ povedal Zala.
 „Je to divný začiatok diskusie v čase, keď boli naši europoslanci zo strany členov Smeru vystavení relatívne ostrej kritike vo väzbe na to, že dostatočne nevysvetľujú situáciu u nás doma, zásadne prijímajú stanoviská Európskej komisie, ale bohužiaľ nenesú zodpovednosť na domácej politickej scéne,“ vraví podpredseda klubu Smeru Miroslav Číž.
Z tónu ich vyjadrení usudzuje, že europoslanci zabudli na fakt, že Smer musí riešiť každodenné problémy: „CéTéčka, Jánošovo bitie ženy, výpadky alobalíčkového financovania strany, ostrejšie sledovanie tunelovania eurofondov zo strany EÚ, Kaliňákove kšefty, Bašternákove vratky DPH, osadenstvo Bonaparte, Glváčove kšefty, NAKA, finančnú políciu a jej nečinnosť, neexistujúcich vyšetrovateľov prokuratúry, novú premiérovu playmate na august 2016 a v neposlednom rade konkurenciu Kotlebovej ĽSNS. Pani Beňová by sa mala venovať kabelkám a svojej kamarátke Evite, ktorá to nemala v živote vždy ľahké,“ uzavrel mozog strany Číž.
 SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *