Na pravú mieru

Ako blesk z čistého neba zapôsobila správa, že švajčiarska zaisťovňa Swiss Re plánuje rozšíriť svoju prítomnosť na Slovensku a vytvoriť tu až 400 nových pracovných miest.

O stanovisko sme požiadali predsedu vlády Roberta Fica.

RF: Áno, tu sa ukazuje, že výmena ministrov hospodárstva bol dobrý ťah. Vidíte, taký krátky čas a ovocie to prinieslo takmer okamžite. Kategoricky ale odmietame tvrdenia opozície, že prílev zahraničných investícií na Slovensko klesol medziročne o 80 %. Netreba miešať hrušky s jablkami a treba si uvedomiť, že tieto diabolské kritériá sa nastavili za pôsobenia asociálnych vlád Mikuláša Dzurindu. Tým je povedané hádam všetko.

Na otázku, či považuje za správne, že investícia smeruje opätovne do Bratislavy, Robert Fico odvetil:

RF: Áno, viem, že to mnohým našim voličom môže klať oči. Chcem ale kategoricky vyhlásiť, že to nemá  nič spoločné s tým, že minister Pavlis je Bratislavčan. Taktiež chcem oznámiť, že sme oslovili samosprávu, napríklad mesto Topoľčany a obec Komjatice, či by o danú investíciu nemali záujem v týchto lokalitách. V prípade kladnej odpovede budeme Swiss Re motivovať napríklad daňovými prázdninami, v prípade negatívnej byrokratickými prekážkami a šikanou. Máme v oboch prístupoch bohaté skúsenosti. Je to na nich.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *