Ani tak, ani tak

Z tlačovky ministra školstva:

„K 2. septembru by malo na ministerstve školstva dôjsť k zmene organizačnej štruktúry, malo by tam dôjsť samozrejme aj k personálnym výmenám na mnohých kľúčových pozíciách s tým, že zároveň sa započne aj proces reorganizácie našich podriadených organizácií, ktorých je enormné množstvo,“ povedal šéf rezortu školstva Peter Pellegrini.
„Moja predstava je, aby som mal pár veľkých kľúčových organizácií a nie 16 drobných, ktorá každá má svojho riaditeľa, sekretariáty a obslužné činnosti,“ zdôraznil minister.

Výsledkom snaženia pána ministra by mala byť úspora cca 14 000 000 eur vo výhľade 6 rokov. Jediným zádrheľom sú rámcové zmluvy o dodaní tovaru z časov jeho predchodcu Dušana Čaploviča. Tie rátali s nasledovnými položkami:

– kvety, vence, kvetinová výzdoba (2 000 000 eur, firma Overpriced Flowers),

– perá, darčekové kazety (4 000 000 eur, firma Ripoff Accessories),

– alkoholické nápoje (4 000 000 eur, firma Salman-Off-shore),

– hodinky Omega (4 000 000 Euro, firma Alfa-Omega Ofaytsch).

Tieto pozornosti, ktoré mali byť distribuované v časovom horizonte 6 rokov, sú zhodou okolností v približne rovnakej sume ako plánované ušetrené prostriedky.

Na otázku, či by nebolo lepšie zrušiť zmluvy a ušetriť rovnako, minister odpovedal:

„Môj predchodca, napriek výzoru a spôsobu vyjadrovania, nebol úplne padnutý na hlavu, takže zmluvy sa zrušiť nedajú…a aj keby…ak by sme ich zrušili, minimálne väčšina tých riaditeľov by i tak odišla bez výhľadu na tie dary, o tom som presvedčený.“

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *