Hlas v BBC

Pomerne šokujúco pôsobí správa, že nedávnym vrahom amerického novinára by mohol byť britský občan, a to dokonca raper, ktorého – ak to za vlasy pritiahneme – skladbu vysielala aj BBC.

Abdel-Majed Abdel Bary sa k bojovníkom z Islamského štátu pridal minulý rok, dovtedy býval so svojou rodinou v Londýne. Jeho otec, egyptský utečenec, bol vydaný do USA pre podozrenia z účasti na teroristických útokoch na americké ambasády v Afrike v roku 1998.
Zvukový expert podľa denníka The Sun povedal, že medzi hlasom teroristu na videu a raperom je „veľká podobnosť“.  Scotland Yard identitu podozrivého zatiaľ zverejniť nechce.

Akokoľvek, sú experti, ktorí vedia ďaleko obsiahlejšie zvukové záznamy vyhotoviť a zostrihať za 3 minúty, a to dokonca v omnoho lepšej kvalite, uviedol ďalej odborník Scotland Yardu.

Vedel by doložiť aj jeden konkrétny príklad, ale marilo sa mu, že dotyčná osoba, ktorej meno sa objavovalo aj v prípade medzinárodnej kauzy týkajúcej sa okrem Scotland Yardu aj FBI, je momentálne v akejsi vysokej pozícii v nemenovanej východoeurópskej krajine.
SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *