STRATENÍ NAŠINCI – seriál

Zásluhou vytrvalej mediálnej masáže havlovsko-sorosovsko-torontsko-telavivsko-antananarivských klík sa od 90-tych rokov pomaly presadzuje svetoobčianstvo a odklon od tradičných hodnôt, medzi ktoré patrí rodina, slovenská svojstojnosť, hrdosť na tvarohové lievance a cyrilometodská tradícia.

Aby sme vedeli úspešne čeliť chobotnici medzinárodných temných síl, načim si pripomenúť niekoľko slávnych Slovákov, ktorí, či už z donútenia a či svojvoľne, prestali sa za Slovákov považovať.

Richard III. (z Glouchesteru) sa narodil ako Richard Tretí v obci Golčatovo (okres Rožňava) 2.10.1452 do rodiny Juraja Tretieho a matky Júlie Tretej (rod. Ostatnej). Richardova matka Júlia Tretia bola v skutočnosti už štvrtá žena Juraja Tretieho a druhá matka Richarda Tretieho. Svoju prvú matku Richard Tretí nikdy nespoznal. Toto spletité rodinné zázemie spôsobilo zmätky v hlave mladého muža do tej miery, že sa vydal do neznáma, doputujúc až ku kanálu La Manche. Následné roky sú zahalené závojom tajomstva a neistôt. Vieme len, že v roku 1483 sa stal až do svojej smrti (1485) kráľom a pravdepodobne tak poslúžil krutej hre anglických elít ako figúrka z uhorského vidieka. Jeho príbeh neskôr inšpiroval Williama Shakespeara k napísaniu diela Richard III., kde ale – či už z nevedomosti, alebo náročky – pôvod hlavného hrdinu absentuje. Tak ako tak, Richard Tretí sa môže pokojne považovať za druhého kráľa Starých Slovákov.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *