Volajte priamo!

Neuplynulo ani štvrťroka od premiérovej plamennej výzvy o tom, že korupciu majú nahlasovať občania priamo jemu, a už tu máme prvý temer výsledok tejto neobvyklej akcie.

Výpoveď bývalého vysokého predstaviteľa rakúskej firmy Steyr obvinila slovenského zbrojára a premiérovho priateľa Miroslava Výboha z korupčného správania a pýtania úplatku v českej kauze pri nákupe obrnených vozidiel Pandur.

Vypovedal to o ňom bývalý manažér rakúskej firmy Steyr, ktorá techniku Českej republike dodávala.

Výboh podľa neho organizoval neformálne schôdzky, na ktorých sa o úplatkoch vraj hovorilo. V jednom prípade údajne o peniaze sám požiadal.

Na otázku SV prečo bývalý manažér firmy Steyr nekontaktoval so svojimi informáciami priamo premiéra a prečo považuje za nutné okolo toho robiť taký humbug, bývalý manažér firmy Steyr odpovedal: „O výzve premiéra som nevedel, nesledujem tak často slovenské médiá. Keby som to len býval vedel, určite sa tu nezapodievam nejakými rakúskymi vyšetrovateľmi. Škoda, lebo číslo na seba máme. Dokonca by som povedal, že máme blízky vzťah. Bola to dejinná príležitosť, aké sa neopakujú,“ uzavrel zachmúrene namosúrený Rakúšan.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *