STRATENÍ NAŠINCI – seriál

Zásluhou vytrvalej mediálnej masáže havlovsko-sorosovsko-torontsko-telavivsko-antananarivských klík sa od 90-tych rokov pomaly presadzuje svetoobčianstvo a odklon od tradičných hodnôt, medzi ktoré patrí rodina, slovenská svojstojnosť, hrdosť na tvarohové lievance a cyrilometodská tradícia.

Aby sme vedeli úspešne čeliť chobotnici medzinárodných temných síl, načim si pripomenúť niekoľko slávnych Slovákov, ktorí, či už z donútenia a či svojvoľne, prestali sa za Slovákov považovať.

František Bakoš (Francis Bacon), 22.1.1561 – 9.4.1626

František Bakoš sa narodil ako jediné z troch detí lučeneckého krajčíra Juraja Bakoša. Už ako dieťa vynikal svojou genialitou, keď vo veku 7 rokov pochopil, že z metropoly Novohradu dieru do sveta neurobí, navyše mu život strpčovala stupňujúca sa osmanská okupácia. Začal sa preto potajme učiť latinsky a pripravovať svoj útek z kontinentu. Ten uskutočnil ako 11-ročný s tým, že colnú správu v Calais presvedčil, že má 29 rokov. Tieto spomienky neskôr pretavil do prvotiny The Great Escape, ktorú v roku 1995 zhudobnila slovensko-britská formácia  Bľur (anglicky The Blur).

Je považovaný za zakladateľa empirizmu a prognostiky. Jeho hlavné, doteraz nedocenené dielo, Nové Orbanon, pojednáva o potenciálnom ohrození rodného Uhorska v 21. storočí.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *