Blaha v krajine zázrakov

Našej krajine sa nedostáva často pozornosti zahraničnej tlače, no z času na čas sa nájde človek či udalosť, ktorá nasmeruje oči svetových médií na Krásavicu na Dunaji.

Po minulom extempore poslanca Blahu (SMER-SD) sa letisko v Ivanke pri Dunaji začalo hmýriť psychiatrami všetkých možných národností, farieb a pohlaví.

„So zatajeným dychom sme sledovali poslanca Blahu a jeho priznanie sa k bombardovaniu Iraku. Je vskutku pozoruhodné, že sa niektoré poruchy objavia až v takom veku. V tomto prípade sa nevieme zatiaľ zhodnúť na diagnóze. Ja som zástanca názoru, že ide o tzv. syndróm Alice v krajine zázrakov, ktorý je pomenovaný po rozprávke od autora Lewisa Carolla. Je to choroba spôsobujúca zmenené videnie, postihnutí vidia objekty oveľa menšie alebo väčšie než v skutočnosti sú. Poznáme ju tiež pod názvom mikropsia a býva sprevádzaná migrénami. Môj kolega zo Zimbabwe však tvrdí, že ide o uhranutie a že to dobre pozná zo svojej krajiny. Pozoruhodné, vskutku,“ uviedol na naše vyzvedanie jeden z húfu odborníkov.

Na letisku sme zastihli aj ministra dopravy Jána Počiatka. Na otázku, či sa neobáva o svojho poslaneckého kolegu, odvetil: „Myslím, že nie. Máme problémy s Eurofondmi a pán Blaha vie úžasne presmerovať pozornosť médií inde. V tomto SMERE je naň skutočne spoľah.“

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *