Skrivodlivosť najväčšia

Nobelova cena za ekonómiu ide do Francúzska. Získal ju profesor z l’Ecole d’Economie v Toulouse Jean Tirole za analýzy trhových síl a ich regulácie.

Na tom by ani nič nebolo, ak by sa nestalo, že sa do nominácie vôbec nedostala aj naša popredná ekonómka so svojím nedávnym  objavom. Po neférovej prehre našej omladiny vo futbale s Talianmi, kde nás „zarezal“ rozhodca, sa nám tých protislovenských činov zdá priveľa a – ruku na srdce – bridí sa nám to.

O vyjadrenie sme požiadali hovorcu Švédskej kráľovskej akadémie, ktorá cenu udeľuje.

SV: Prečo sa pani Beňová nedostala ani medzi nominovaných na tohoročnú cenu za ekonómiu? Čím je jej objav horší ako ten víťazov?

ŠKA: Objav pani europoslankyne Beňovej z 5.10.2014 (Facebook) , bohužiaľ, len časovo nezapadal do zaradenia a bude určite favoritom na tzv. Nobelovu cenu v budúcom roku.

SV: Ďakujeme.

Pripomeňme si preto, o čo 5.10.2014 šlo:

 

Monika Flašíková-Beňová

Predchádzajúce komentáre ma inšpirovali k otázke. Že, každý by chcel veľa zarábať (čo je úplne prirodzené), niektorí ale akoby nechápali, že veľa zarábať znamená aj to, že tie peniaze treba „vyrobiť“. Ak budeme chcieť všetko lacné, ako sa dajú získať peniaze na to, aby ľudia veľa zarobili? Lebo každý, kto niekde pracuje asi vie, že ak tá jeho práca bude mať nízku cenu, z čoho bude mať on/ona vysoký plat?

SV

Jeden názor na “Skrivodlivosť najväčšia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *