Ambasáda sa sťahuje

BRATISLAVA – Americká ambasáda odíde z Hviezdoslavovho námestia v Bratislave. Ministerstvo zahraničných vecí USA jej chce totiž postaviť novú budovu a americká vláda už začala proces obstarávania nového komplexu. Informovala tlačová atašé z americkej ambasády Janelle Luna.

„Ministerstvo sa rozhodlo na základe toho, že súčasná budova veľvyslanectva USA nespĺňa bezpečnostné parametre, ktoré stanovil Kongres USA pre americké diplomatické misie na celom svete,“ uviedla Luna ešte v máji. S hlavným mestom sa totiž ambasáda naťahovala pre bezpečnostný plot, ktorý budovu ambasády chráni, no podľa mesta znehodnocuje námestie.

Do úvahy pripadá 8-árový pozemok na úbočí Karpát, ktorý nadobudol v roku 2003 ako vinice nemenovaný premiér Slovenskej republiky.

„Ak to vyjde, bude sa mi s ním ťažko lúčiť. Predstavoval som si, maľoval som si, ako budeme s Čaplovičom dorábať zlatistý mok. Ale vlasť je prednejšia a taktiež to chcem urobiť pre Bratislavu, aby mali mladí ľudia kde rojčiť. Pod tým Svätoplukom sa to nejako neujalo,“ vysvetlil nám premiér.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *