Ministerstvo vnútra čaká ďalšie obstarávanie: Je to pokušenie, priznáva Kaliňák

BRATISLAVA – Otázka, či bude minister vnútra obstarávať pištole vlastnou hlavou, alebo sa pridá k ministerstvu obrany, je momentálne otvorená.„Je to pokušenie,“ priznáva minister vnútra Robert Kaliňák. Ministerstvo obrany kupuje ručné zbrane pre novú jednotku od Českej zbrojovky Uherský Brod priamo na základe slovensko-českej dohody, ktorú ministri obrany podpísali v lete. Česká zbrojovka vtedy otvárala závod v Novákoch. Polícia potrebuje prezbrojiť, plán je kúpiť viac ako 20-tisíc pištolí.

 

Bežná cena pištole, o ktorú má rezort vnútra záujem, vychádza podľa Kaliňáka okolo 500 eur. „Ak sa dostaneme v ponuke na 800 eur, tak by to bola naozaj výnimočná cena a môžeme hovoriť o spoločnom začatí rokovania s českou stranou,“ povedal v rozhovore Kaliňák. „Zároveň je dosť možné, že urobíme aj vlastnú súťaž, alebo aspoň oslovíme všetky relevantné firmy, aby sme zistili cenovú mapu,“ dodal. „Čo je pre mňa najpodstatnejšie, je kúpiť lacno a zároveň dobrú pištoľ, zvyšných 19 999 môže byť už ako to život prinesie,“ vravel. Minister sľubuje, že nákup bude transparentný. „Všetci budete dopredu vedieť cenovú reláciu, počet kusov, kam zaslať všimné a dôvody nášho rozhodnutia,“ povedal.

Rozhodne by sa nemali opakovať chyby minulosti, kde si napríklad minister Čaplovič údajne nevšimol dodatok ku zmluve „malými písmenkami“, klasický to chyták na ľudí v dôchodkovom veku.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *