Kaliňák chce pre policajtov kvalitnejšie uniformy

Podľa ministra nahradí vyššia kvalita tri staré uniformy: jarnú, letnú, ako aj zimnú

„Chceme, aby mali policajti v horizonte dvoch až troch rokov kvalitnejšiu uniformu,“ povedal Kaliňák v rozhovore pre agentúru SITA. Hoci sú podľa Kaliňáka momentálne skladové zásoby vyriešené, ide o uniformy, ktoré treba často obmieňať.

„Sú z materiálov, ktoré sa ľahko opotrebovávajú. Často vyzerá policajt po 12-hodinovej službe horšie ako ten, ktorého predvádza,“ poznamenal minister.

Nové uniformy by mali byť z materiálov, ktoré prinesú aspoň trojnásobné predĺženie ich životnosti. „Napriek tomu, že jednotková cena bude o niečo drahšia, tak dĺžka spotreby jedného kusu nám v konečnom dôsledku vynahradí minimálne tri staré uniformy,“ uvažuje Kaliňák.

Súťaž sa ale pravdepodobne konať nebude: „Oslovili sme spriaznenú firmu Dolce a Gabbana, Jano (Počiatek, pozn. SV) má s nimi nadštandardné vzťahy. Ja od nich beriem aj spodnú bielizeň,“ vyznal sa nám minister, ktorého záľuba v kvalitnom negližé je povestná. „Trocha nám to komplikuje fakt, že sú obaja v base za daňové úniky, ale myslím, že si poradíme,“ uzavrel minister.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *