Triumf Aliancie

NITRA. Kňaz je vinný zo zločinu sexuálneho zneužívania školáčky z Nevidzian. Rozhodol o tom nitriansky okresný súd.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, obžalovaný a prokurátor sa môžu do pätnástich dní odvolať. Kňaz vo svojej záverečnej reči povedal, že je nevinný.

Kňaz Pavol K. (48) dostal trojročný trest odňatia slobody, jeho výkon mu okresný súd podmienečne odložil. Tri roky má byť v skúšobnej dobe, pod dohľadom probačného úradníka.

Počas tohto obdobia má zakázané vykonávať pedagogickú a pastoračnú činnosť vo vzťahu k deťom. Zároveň mu bolo odobraté oprávnenie na vedenie motorového vozidla na 36 mesiacov, aby nebol v pokušení niekoho zviezť.

Tieto obmedzenia sa však nijako nedotknú jeho plánovaných vystúpení na podporu referenda organizovaného Alianciou za rodinu. „Pavol má byť za jednu z hlavných hviezd, ktorá pritiahne na mítingy najmä prvovoličov,“ prezradila nám Júlia Meravá z organizačného výboru. „Má výnimočné komunikačné schopnosti smerom k omladine, na sociálnych sieťach sa pohybuje ako ryba vo vode. Navyše ako bezdetný a slobodný sa vie veci venovať na 100%,“ uzavrela Meravá rozhodnutie Aliancie.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *