Pästiarsky list

Slovenskí biskupi sa k blížiacemu sa referendu vyjadrujú pomerne jednoznačne, nám sa ale podarilo získať originál pripravovaného listu, ktorý je obdobou tradičného pastierskeho listu.

 Ako jediné médium neovplyvnené sorosovskými klikami a LGBTI-EHSKM lobistami ho prinášame v plnom znení:

 Drahí bratia a sestry,

 uprostred spoločenských zmien vnímame mnoho skutočností, ktoré nás oslovujú v dobrom či zlom zmysle slova. Žiaľ, do médií sa dnes dostáva oveľa viac negatívnych ako pozitívnych správ, čo má vplyv na myslenie človeka a kvalitu jeho života. Je smutné, že život – ako podstatná skutočnosť – je ohrozovaný reklamou smrti, zabíjania a nezodpovedného prístupu mnohých politikov, režisérov a verejných činiteľov.

 Preto sa Konferencia biskupov Slovenska rozhodla otvorene podporiť referendum Aliancie za rodinu. Vedie nás pritom dôležitý motív: burcovať svedomie ľudí v prospech ochrany života, ktorý je ohrozený kultúrou smrti a homokultúrou. Každý pochod, púť, či referendum je vyjadrením pohybu človeka za určitým cieľom. Ježiš v nazaretskej synagóge skrze prorocké slovo zjavuje seba ako ohlasovateľa dobrej zvesti, milostivého roka; ako toho, ktorý vracia zrak slepým: „Duch Pána je nado mnou, lebo ma pomazal, aby som hlásal evanjelium chudobným. Poslal ma oznámiť zajatým, že budú prepustení a slepým, že budú vidieť;“ (Lk 4, 18).

 Preto neváhajte a v duchu pästiarskeho listu inzultujte každého, kto by v daný deň doma  zotrvať hodlal, je to v mene Boha a v mene dobrej veci. Vytiahnite zápecníkov z pelechov, z pohodlia ich ignorancie a slová pästiarskeho listu nech sú vám posilou.

 S úctou a vďačnosťou žehnajú všetkým

biskupi Slovenska

 SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *