Zámena pojmov

BRATISLAVA – Na ministerstve obrany kúpili za desiatky tisíc eur zimné gumy na nákladné vozidlá, ktoré niekoľko rokov ležali v sklade. Keď ich nakoniec chceli vojaci použiť, zistili, že sa použiť nedajú, pretože pri ich kúpe netrafili typ ani veľkosť. Informovala o tom televízia Markíza v dnešných Televíznych novinách.

 „Majú odlišnú konštrukciu a iný rozmer a neboli testované,“ povedal Markíze hovorca rezortu obrany Martin Čambalík. Na ministerstve kúpili presne 250 takýchto pneumatík za 174-tisíc eur. Zodpovednosť za nákup si podľa Markízy nechce priznať nikto. „Nákup realizoval bývalý riaditeľ úradu akvizícii na MO SR,“ hovorí Čambalík. Riaditeľom tohto úradu bol v tom čase Pavol Líška. Nákup podpísal, lebo mu vraj z generálneho štábu povedali, aké gumy potrebujú, tak ich kúpil. „Oni povedali, že to potrebujú, tak som to podpísal,“ konštatoval Líška.

 Bránil sa tým, že pod pojmom „gumy“ chápal vojakov z povolania, čo je síce ľudové názvoslovie, ale zmysel mu potom objednávka nedávala.

 „Prežili sme onakvejšie prúsery,“ zhodnotil kauzu Líška. „Ak by platila na vojne logika, dávno by nebol mier,“ zmietol bývalý riaditeľ kauzu múdro zo stola.

 SV

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *