Inak a lepšie

BRATISLAVA. V čakárni bude zošit, do ktorého sa budú zapisovať pacienti podľa abecedy. Komu sa nebude chcieť čakať, dohodne sa s lekárom na konkrétny čas. Neoficiálne a na základe nezverejneného cenníka.

Takto bude podľa zdravotníckych analytikov po 1. apríli fungovať čakanie na ošetrenie u lekára. Vtedy vstúpi do platnosti zákon o rozsahu zdravotnej starostlivosti, ktorý ruší aj poplatok za prednostné ošetrenie. Poslanci ho včera znovu schválili, prelomili tak veto prezidenta Andreja Kisku.

 Najväčšiu slabinu vidia kritici zákona v tom, že na Slovensku žije pomerne málo ľudí na „A“. Ak po začatí ordinačných hodín nebude v zošite žiadne meno s týmto začiatočným písmenom, prechádza sa automaticky na „B“ po 10 minútach. Ak príde človek s menom na „A“ po tejto lehote, zaradí sa za „Ž“.

 Vzhľadom na nedostatok ľudí na „A“ hrozí oddialenie začiatku ordinačných hodín o 10 minút takmer všade a denne, čo v ročnom výhľade znamená množstvo lekáro-osobohodín.

SV

Celý článok odznova si môžu prečítať predplatitelia prémiového obsahu SV. Pozrite si ponuku balíčkov prístupu na čítanie odznova na www.slobodnyvysierac.com, teraz už od 1 centu na 10 rokov. Kto nie je ochotný platiť za nemejnstrímové informácie v piáno-kvalite, môže si ich prečítať zadarmo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *