Musíme nájsť balans medzi podielom sovietskej armády na porážke fašizmu a ilegálnou anexiou Krymu

BRATISLAVA. Predseda vlády sa stále nerozhodol, či pôjde na moskovské oslavy pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Výrok ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova o očakávaní Fica v Moskve zrejme súvisí s tým, že vedia o úvahách nášho premiéra.

Vo víkendovej relácii televízie TA3 V politike to pripustil minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru).

„Slovensko je súčasťou diskusie v EÚ. Máme záujem na čo najširšej platforme. Debata prebieha a musíme nájsť balans medzi podielom sovietskej armády na porážke fašizmu a ilegálnou anexiou Krymu,“ vysvetlil minister s tým, že oslavy sú vnímané inak v každej členskej krajine EÚ.

 „Jednou z možností, ako vyhovieť viacerým stranám naraz, je kompromisné riešenie, že by premiér Fico na oslavy išiel, ale nazad už by sa nevrátil,“ dumal Lajčák. „Toto riešenie by dozaista podporila aj rozdrobená opozícia, či známy estét a znalec východných filozofií Paška.“

 Držme teda palce, nech sa náš múdry premiér rozhodne bystro a prezieravo.

SV

Celý článok odznova si môžu prečítať predplatitelia prémiového obsahu SV. Pozrite si ponuku balíčkov prístupu na čítanie odznova na www.slobodnyvysierac.com, teraz už od 1 centu na 10 rokov. Kto nie je ochotný platiť za nemejnstrímové informácie v piáno-kvalite, môže si ich prečítať zadarmo.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *