Dôležité memorandum

Prezident Kiska včera v Prezidentskom paláci prijal šéfa ruskej „diplomacie“ Sergeja Lavrova, ktorý pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska pri príležitosti 70. výročia oslobodenia Bratislavy. Po rokovaniach prezident položil veniec k pamätníku na Slavíne. Následne sa tam uskutočnila spomienková slávnosť za účasti Lavrova, premiéra Roberta Fica, predsedu parlamentu Petra Pellegriniho a ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Ruský šéf  „diplomacie“ odovzdal pri tejto príležitosti pamätnú medailu vojnovým veteránom. Vzhľadom na nespravodlivé sankcie bola iba jedna a veteráni si ju budú požičiavať na dennej báze.
Jedným z hlavných bodov Lavrovovej návštevy bol podpis memoranda o tzv. podmienke dvojcestnosti ruských turistov. Komplikované memorandum v zásade deklaruje, že ruskí turisti, ktorí prídu na návštevu Slovenska, aj odídu v rovnakom počte nazad.
Na absenciu takého memoranda doplatila minulý rok Ukrajina, kde kŕdle ozbrojených ruských turistov zaplavili Krym a Doneckú oblasť a územie nehodlajú do dnešného dňa opustiť.
SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *