Turisti na ľade

Verejne kritizovaný skorý odchod ruských hokejistov z pražského ľadu po nedeľňajšom finále majstrovstiev sveta v ČR ešte pred odznením víťaznej kanadskej hymny nevidí kapitán zdolaného tímu Iľja Kovaľčuk s časovým odstupom vôbec dramaticky.

Väčšia časť ruského mužstva po zahanbujúcej prehre 1:6 s Kanaďanmi odišla v nedeľu večer z ľadu O2 Arény bez toho, aby si vypočula hymnu víťazného tímu. Zámer v tom údajne nebol.

„Nebol to protest proti Kanaďanom. Videli sme otvorené dvierka smerom do mixzóny, tak sme sa tam vydali. Pochopili sme to tak, že nastal čas iba pre víťazov a my sme na ľade už zbytoční. Pochopte, väčšina z nás bola na takomto podujatí vôbec prvý raz… odhliadnuc od faktu, že sme sa tu stretli s chalanmi vlastne náhodou. Ja som sa totiž v duchu nového ruského štýlu iba vybral na dovolenku a tu som sa zrazil s ostatnými chalanmi. Taktiež dovolenkovali. Vôbec nám nenapadlo, že sú tu nejaké majstrovstvá sveta,“ vysvetlil svoju verziu pozápasového incidentu Kovaľčuk pre Sport-Express.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *