Polícia si našla dôvod, prečo nevyšetrovať Lexovu SIS pre vraždu Róberta Remiáša. Špeciálna prokuratúra si našla ešte lepší.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik nepripúšťa možnosť, že by za neobjasnenou vraždou Róberta Remiáša z apríla 1996 mohol byť vtedajší riaditeľ tajnej služby Ivan Lexa. Podľa Kováčika, ak by sa zoradili všetci občania Slovenskej republiky vtedy žijúci a odvtedy narodení do dlhočizného radu, v stupni podozrenia by Ivan Lexa osciloval na samom chvoste medzi dojčatami až dorastencami.

Reagoval tak na tvrdenie policajného prezidenta Tibora Gašpara, že vyšetrovaniu vraždy bránia amnestie bývalého premiéra za HZDS a zastupujúceho prezidenta Vladimíra Mečiara, na ktoré sa odvolali súdy, keď zastavili stíhanie v kauze zavlečenia Michala Kováča mladšieho.

Domnienky novinárov, že v pozadí sa teda skrýva vtedajší premiér Vladimír Mečiar zaštiťujúci sa dátovým nosičom so zoznamom politikov SMERu-SD, ktorí sa napakovali na skrachovaných nebankovkách, označili Kováčik aj Gašpar svorne za najobludnejšiu politickú konšpiráciu od Watergate.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *