Dajú to?

Ako ochrániť astronautov počas misie na Mars pred zhubným kozmickým žiarením? To je otázka, ktorá trápi aj tých najväčších odborníkov z NASA. Preto Národný úrad pre letectvo a vesmír vypísal verejnú súťaž, do ktorej sa môže zapojiť ktokoľvek so zaujímavým nápadom. Ak bude jeho riešenie použiteľné v praxi, dostane odmenu 29-tisíc dolárov (25 851 eur)!

Na ponúknutú sumu neoficiálne zareagovali traja potenciálni géniovia parlamentných lavíc strany SMER-SD Kolesík, Brixi a Blaha. Kolesíkovi sa ponuka zdala zaujímavá, vyšlo by na nové hodinky. Ale nedostal ešte povolenie od strany ani na predbežné vyjadrenie. Na toto povolenie čakáva vždy, keď sa ho senzácielačné novinárske hyeny snažia vlákať do svojich osídel po pamätnom lístočkovom vystúpení. Ako vždy odvtedy, asi ani tentoraz Roberta neobmäkčí.

Brixi (a jeho nápomocník Martvoň) už riešenie dávno majú. Z času na čas ich vidno s alobalovým krytom hlavy, najmä, keď idú okolo mikrovlnky, alebo rotavátora, čo sú vesmírne nebezpečné nástroje predpripravené na okupáciu Zeme jaštermi.

Ľuboš Blaha má i nemá riešenie. Je ním beztriedna spoločnosť, kde sa všetko delí podľa potrieb. Tá je ale zatiaľ v nedohľadne a expedícia na Mars sa blíži závratnou rýchlosťou.

Žeby Jarjabek?

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *