Na skok za Monikou F. Beňovou

SV: Pani poslankyňa, na vašom Facebooku nás zaujal váš interes ohľadom pôvodu názvu „hot dog“. Bola vaša zvedavosť už ukojená? Riešite také veci aj v europarlamente?

MFB: Ale kdeže, to mi len tak napadlo pri pohári vínka s Evitou, ktorá to nemala v živote vždy  ľahké. Už som to aj pustila z hlavy.

SV: A čomu sa teda teraz venujete?

MFB: Ako socialistickú poslankyňu ma veľmi trápi nerovnomerné rozdelenie bohatstva. Preto som sa rozhodla preskúmať, ako sa s touto otázkou potýkajú na Antigue a Barbude, Marshallových ostrovoch, Svätom Kittse a Nevise, v Lichtenštajnsku, Monaku, San Marine, Palau, Nauru alebo Tuvalu.

SV: To je zaujímavé, prečo práve tam?

MFB: Viete, nerada to hovorím či zdôrazňujem. Je to trocha trápne, nechcem to dávať akože najavo a tak, ale viete, že sa pohybujem v tzv. horných 10 000. V prípade Tuvalu je horných 10 000 výrazná majorita obyvateľstva, má totiž  11 000 obyvateľov. Tak sme s Evitou, ktorá to nemala v živote vždy ľahké, dumali, ako to tí Tuvalčania robia. Výsledok dozaista uverejním na Facebooku, ako aj v časopise Evita, ktorý vydáva moja kamarátka, ktorá to však nemala v živote vždy ľahké.

SV: To vám držíme palce.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *