Informácie o schránke na Belize označil premiér za krivé a vymyslené

Premiér Robert Fico a jeho manželka Svetlana podajú na Generálnu prokuratúru trestné oznámenie. Domnievajú sa totiž, že predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič piatkovými výrokmi na ich adresu naplnil skutkovú podstatu trestného činu krivého obvinenia.

Fico to oznámil počas brífingu pred Úradom vlády. Pred novinárov predstúpil s manželkou Svetlanou, ktorá sa po boku svojho manžela ukazuje na verejnosti výnimočne. Mladším novinárom ju musel dokonca predstaviť. Jej prítomnosť mu zjavne nebola veľmi pochuti, ale pod jej prísnym pohľadom sa držal.

Špekulácie pisálkov o „zlatokopeckom pude“ označil za blud. Jeho manželka však bola zdieľnejšia: „Jasné, že som dobehla. Tak ako ja tu pracujem, aby som uživila drobizg, manžel zarába ledva na školné pre syna a tu zrazu sa dozviem, že možno máme pol jardy na účte. Toto akože prefláka na frajerky, nie? Takto by sme biznis partneri neboli, takto veru nie!“

Na otázku, či si nemyslí, že by potvrdenie pravosti konta na Belize uškodilo Ficovým preferenciám, si len významne zaklopala na čelo a krútiac hlavou odkráčala za povinnosťami.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *