Väzeň z Guantánama na Slovensku mučený nebol, tvrdí Kaliňák

„Určite nie,“ reagoval na otázku, či bol na Slovensku mučený väzeň z Guantánama. O videu informoval ako prvý týždenník Plus 7 dní. Arabská televízia al-Džazíra mala získať video od muža, ktorý policajnú akciu nakrúcal z protiľahlej budovy. Na videu je vidno, ako údajne do jedného zo slovenských azylových domov vtrhlo desaťčlenné policajné komando, ktoré zadržalo bývalého väzňa z Guantánama Tunisana Hashama bin Ali bin Amora Slitiho, ktorého na Slovensko priviezli v roku 2014.

„Z nášho pohľadu tento projekt funguje od roku 2008 a žiadne problémy s ním doteraz neboli. Niekoľko bulvárnych tém, ktoré boli zverejnené a ktoré boli z veľkej časti naozaj obrovským výmyslom, sa asi nepatrí z našej strany ani veľmi komentovať,“ doplnil Kaliňák v súvislosti s pobytom osôb z Guantánama na Slovensku.

Nakoniec však trik s mučením väzňa prezradil. „Naložili sme ho do kufra auta, triezveho, strašne sa vzpieral trúnku. Odviezli sme ho do Hainburgu a tam mu to dali vyžrať. Máme v tom bohaté skúsenosti ešte od našich ideových predchodcov z HZDS. Tradície treba dodržiavať. Takže nie na Slovensku, určite nie.“

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *