Odvolajú konvoj?

KOŠICE. Americkému tímu na Šesťdňovej ukradli v sobotu vo večerných hodinách dva motocykle značky Husqvarna a KTM. Podľa nášho zdroja to bolo z uzavretých a strážených stanov pri hale Cassosport.

Američania v nedeľu ráno nahlásili podľa nášho zdroja zmiznutie motoriek najprv SBS-ke, ktorá mala dohliadať nad bezpečnosťou v spomínaných priestoroch, potom aj predstaviteľom medzinárodnej motocyklovej federácie a neskôr aj slovenským organizátorom.

Vo svetle týchto udalostí je ale ohrozený prejazd amerického vojenského konvoja, ktorého posledná časť dorazila v pondelok nadránom do kasární vo Vyškove pri Brne. Po odpočinku, údržbe vojenskej techniky a doplnení pohonných látok mal v utorok večer okolo 18.00 hod. pokračovať po diaľnici D2 k Lanžhotu a na Slovensko.

Toto je ale teraz ohrozená časť plánu. Veliteľ konvoja Goerge S. Patton Jr.: „V žiadnom prípade nechceme dopustiť, aby sa konvoj stal predmetom krádeže. S takýmto scenárom sme nerátali. Predstava, že naše drahé zariadenia skončia v kovošrote na Slovensku, je pre amerického daňového poplatníka neprijateľná.“

Vedľa stojaci minister slovenskej vlády sa pri zmienke o krádeži a kovošrote iba slabučko pousmial.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *