Posila

Malík Apor Ibragimov, ktorý bol od roku 2006 v tzv. vydávacej väzbe v Košiciach, zmenil bydlisko. V stredu ho eskortovali do Bratislavy, odkiaľ bude onedlho vydaný do Ruska.

Čečenca Ibragimova (*1977) zadržala polícia v apríli 2006, keď nelegálne prekročil východnú hranicu. V utečeneckom tábore v Sečovciach požiadal o azyl. Košický súd rozhodol o jeho umiestnení v tzv. vydávacej väzbe.

Na Čečenca vydala medzinárodný zatykač Generálna prokuratúra Ruskej federácie. Bol obvinený z trestných činov banditizmu a vraždy dvoch príslušníkov špeciálnych jednotiek OMON ruského ministerstva vnútra.

Muži zahynuli v júni 2001 počas prestrelky na jednej z križovatiek v Groznom.

Malík Apor vyjadril želanie zúčastniť sa nedeľného pochodu za život v Bratislave, to bol aj hlavný dôvod inak nelogického prevozu. „Pán Malík je síce iného náboženstva, ale je to zbožný človek a zasadzuje sa o ochranu života odjakživa, keby len od počatia. Napriek jeho menu to nie je vo svojom fachu žiadna malá ryba,“ vyjadril sa pre SV zdroj z ministerstva vnútra. „Idú voľby, treba sa správať diplomaticky. Konferencia Biskupov Slovenska sa nám dozaista odvďačí – ako vždy,“ uviedol náš zdroj.

 

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *