Forai sa bráni

Šéfa najväčšej štátnej, Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marcela Foraia preveria poslanci na výbore. Podnet na prešetrenie dal poslanec Miroslav Beblavý zo strany Sieť. Foraia podozrieva zo zneužitia funkcie a z porušenia ústavného zákona o konflikte záujmov.

Poslanec upozornil na 69 zmlúv za 14 miliónov eur, ktoré štátna poisťovňa uzavrela so šiestimi spoločnosťami.

„V týchto spoločnostiach je konateľom, spoločníkom alebo oboje Marcelovi Foraiovi blízka a pravdepodobne nastrčená osoba: 77-ročná príbuzná Anna Sučková, rodená Foraiová,“ povedal Beblavý.

Sučková, rodená Foraiová, žije v Družstevnej pri Hornáde, má 77 rokov a je blízka príbuzná riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne Marcela Foraia, ktorý tiež býval v rovnakej obci.

Vzťah nepoprel ani šéf poisťovne. „Anna Sučková je vzdialenou príbuznou generálneho riaditeľa,“ napísala poisťovňa. Mimo záznamu bola ale zástupkyňa poisťovne zdielnejšia: „Nebojím sa tvrdiť, že to je celé naopak. Kto pozná buldočiu povahu a zákernú pomstychtivosť pána riaditeľa, vie, že chcel Sučkovej dobre zavariť a naváľať jej roboty. Pred 13 rokmi tak pokazila rezne na rodinnej oslave, že mal Marcelko žlčníkový záchvat a zosral sa až za uši… a to citujem. Odvtedy ho prenasleduje túžba to starej ježibabe vrátiť. Čerthovie, prečo to vypálilo opačne,“ uzavrela ružolíca pani zo sekretariátu.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *