Merkelová navrhuje školenia pre utečencov

Merkelová v rámci pravidelného víkendového vysielania uviedla, že Nemecko sa už poučilo z lekcií zo 60. rokov, keď tam prichádzalo množstvo tureckých prisťahovalcov, ktorí pracovali ako robotníci. Pri týchto pracovníkoch sa predpokladalo, že sa nakoniec vrátia domov, namiesto toho však mnohí ostali v Nemecku až po súčasné generácie.

Menej vzdelaným utečencom by mali byť poskytnuté školenia na pomoc získať zamestnanie a deti by mali ísť rýchlo do škôl, povedala Merkelová. Kancelárka preto navrhuje 600-hodinové kurzy zamerané na integráciu, ktoré pomôžu utečencom naučiť sa jazyk, kultúru a ktoré by sa mohli začať ešte pred oficiálnym zaručením azylu.

Podľa neoficiálnych informácií sa malo k iniciatíve pripojiť ako prvé Slovensko. Zdroje blízke úradu vlády nám totiž tvrdili, že premiér Fico mal vyčerpávajúci víkendový telefonát s Nemeckom, v ktorom išlo o peniaze (veľa peňazí), o zabezpečenie nových ľudí a v zásade o to, kto z koho. Zdroj z bezprostrednej blízkosti však upresnil, že šlo o telefonát s Nemečkom. Ostatné ale ostáva v platnosti.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *