Most Lafranconi nikto neopravuje, tvrdí Hlina

Podľa neho to vyzerá tak, že Smer sa uchýlil k účelovej oprave mosta, aby vytvoril dojem, že Bratislava je neprejazdná a obchvat nevyhnutný.

Mostnú zámku na bratislavskom moste Lafranconi podľa poslanca Národnej rady SR Alojza Hlinu (člen klubu KDH) nikto neopravuje. „Sme na stavenisku a nikto tu nie je, ani minulý týždeň tu nikto nebol. Skutočne táto porucha spomaľuje dopravu,“ povedal na brífingu pod mostným pilierom Hlina s tým, že predpokladá, že tu ani na budúci týždeň nikto nebude.

Podľa neho to vyzerá tak, že strana Smer-SD sa uchýlila k účelovej oprave mosta preto, aby vytvorila atmosféru, že Bratislava je neprejazdná a bratislavský obchvat je tak nevyhnutný, že je jedno, koľko bude stáť.

O vyjadrenie sme požiadali Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS): „Pán Hlina je, ako obvykle, na hony vzdialený od pravdy,“ povedal pre SV asistent zástupkyne vicehovorcu spoločnosti. „Vec sa má tak, že vzhľadom na pomaly sa blížiaci termín začiatku PPP projektu musíme počkať na dobu, kedy by bolo možné opravu zadať pre krátkosť času bez tendra. Sľubujeme ale, že sa dohodneme s budúcim realizátorom opravy mosta (firma Most Wanted s.r.o., 99 % Dušan Muňko, pozn. SV), aby tam niekoho poslali, nech to tak nekole oči.“

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *