Sú si na vine

„Ak sa nič nezmení, od pondelka budú školy v ostrom a neobmedzenom štrajku,“ povedali učitelia z Iniciatívy slovenských učiteľov po rokovaní s ministrom školstva Jurajom Draxlerom.

Učitelia žiadajú, aby splnil ich tri požiadavky, inak zatvoria školy. Zatiaľ sa do štrajku plánuje zapojiť viac ako 10-tisíc učiteľov z 581 škôl a škôlok.

Celkovo je na Slovensku takmer 7-tisíc škôl (základných, stredných a materských) a 87-tisíc učiteľov.

„S požiadavkami neviem pracovať,“ povedal minister školstva Draxler.

Ešte pred rokovaním učiteľom výrazne tvrdší odkaz poslal premiér Robert Fico. „My vieme niečo urobiť pre učiteľov, ale očakávam, že aj oni niečo urobia pre štát,“ povedal Fico pre agentúru SITA. Na otázku, čo tým myslel, odpovedal Fico jasnozrivo a premyslene, ako mu už je zvykom.

„Učitelia sa tu niečoho domáhajú, školstvo sa tu domáha a všetci len naťahujú dlaň. Ale, úprimne, také zdravotníctvo: CT-čka, operačné stoly, JIS-ky, MR-ká, RTG a čo ja viem čo všetko… Tam je priestoru na aktivity strany, ktorá sa potom o rezort aj patrične starala, dokonca z kresla predsedu NR SR. Ale školy čo…? Nejaká tá rekonštrukcia, pár počítačov so zanedbateľnými maržami… A navyše tí všeteční rodičia. V zdravotníctve ide aspoň o zdravie, niekedy o život, tam sa nekuká na euro. Tak nech prídu s nápadom a strana sa postará,“ uzavrel Fico.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *