Výhody a pôžitky pre ľud

Vzhľadom na tradíciu skresľovania plánovaných krokov SMERu-SD a Roberta Fica menovite v našich mienkotvorných médiách, pokúšame sa uviesť niektoré z menovaných na pravú mieru.

Zníženie DPH: Plánované zníženie DPH sociálna vláda načasovala na druhý najbližší 29. február oddnes počnúc. Vláde ako i nám sa zmena na 12 % pozdáva, i keď je možné, že zásahom vonkajších neprajných klík k nej ani prísť nemusí.

Vlaky zadarmo: tento mimoriadny počin, ktorý v plnej kráse ukazuje, ako by mala uvažovať každá sociálna vláda, sa rodil najťažšie. Nakoniec sa bude týkať všetkých občanov plošne. Nárokovateľných bude posledných 6 km jazdy zadarmo pri trase nad 450 km.

Státie v rade na úradoch bez poplatku: napriek náporu, ktorý musia zvládať štátni zamestnanci, ministerstvo financií kategoricky odmietlo túto službu spoplatniť.

Semafory bez poplatku: ľudia, ktorým svietiace semafory zdarma osvetľujú obydlia, sa hroziacim poplatkom za užívanie svetla zdarma zatiaľ vyhnú.

Vratky DPH s maximálne ročným omeškaním: niečo pre právnické osoby. Firmám by sa tak mal výrazne stabilizovať cash flow. Vláda tak dáva jasný signál o ústretovosti voči podnikateľom vrátane veľkopodnikateľov a uhľobarónov.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *