Šťastná náhoda

Sudkyňa okresného súdu Bratislava III Iveta Halvoňová uložila v piatok ráno premiérovi Robertovi Ficovi poriadkovú pokutu dvesto eur. Mal svedčiť v prípade obvineného aktivistu Martina Daňa z ohovárania exministra Jána Počiatka.

„Svedok doktor Robert Fico neprítomný. Súd ukladá JUDr. Robertovi Ficovi poriadkovú pokutu dvesto eur, a to z dôvodu neprítomnosti na hlavnom pojednávaní, kedy sa neospravedlnil a doručenie má vykázané,“ uviedla sudkyňa do zápisnice.

Na otázku SV, ako sa konečne podarilo doručiť JUDr. Robertovi Ficovi doručenku po niekoľkých neúspešných rokoch márnych pokusov, sudkyňa uviedla, že pôvodne chceli doručiť písomnosti firme Forum Invest, ktorú prenajímateľ oficiálnej adresy JUDr. Roberta Fica Ladislav Bašternák zakladal v roku 2009. Keď Národná kriminálna agentúra v októbri začala trestné stíhanie pre podozrenie z krátenia dane, firma sa zmenila na Fulkrum a nahlásila si sídlo do chatrče v obci Jastrabie Kračany pri Dunajskej Strede. Dnes je jej majiteľkou občianka Thajska. Nejakým nedopatrením sa zásielka zviezla a pán Fico tam zhodou okolností sedel na káve. Bolo mu trápne to neprevziať, vysvetlila sudkyňa.

 

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *