Kažimírove veličiny

Na ministerstve vnútra majú priveľa miesta pre úradníkov, aj tak si prenajali budovu u kamaráta Petra Kažimíra. Za deväť rokov zaplatia tri milióny eur.

Kamarát ministra financií, podnikateľ Roman Fečík vedel, že ministerstvo vnútra zvažuje prenájom budovy na Panenskej ulici v centre Bratislavy. Až potom budovu kúpil a ministerstvu prenajal.

Odmieta, že by mu pri uzatváraní nájomnej zmluvy pomohlo, že sa kamaráti s ministrom Petrom Kažimírom. „Nebol to podvod.“

Za vyše deväťročný prenájom aj s energiami dostane tri milióny eur.

Fečík tvrdí, že echo o záujme ministerstva nasťahovať sa do budovy v Starom Meste dostal od banky ČSOB, ktorá dom predávala.

Ministerstvo pod vedením Roberta Kaliňáka údajne reagovalo na inzerát, ktorým banka hľadala kupca či nájomcu.

„ČSOB mi to povedala, že ju ministerstvo oslovilo,“ vraví Fečík.

Budovu v máji kúpil a zakrátko ju prenajal ministerstvu.

Minister Kažimír akýkoľvek skrytý motív kamarádšoftu odmieta.

„Naopak, chceli sme tým dokázať, že vieme šetriť. Nájom na 9 rokov vo výške troch miliónov za takú budovu sa nám zdal hlboko pod cenu. Až som, priznám sa, Romana odhováral, že nech mu, reku, s prepáčením nedrbe. Lenže – a tam sa stala chyba – ja, verte-neverte – stále rátam v korunách. A tak mi výnos vyšiel úplne smiešny. Jednoducho – sadli sme na lep Národnej banke Slovenska,“ vysvetlil skormútene popletený minister financií.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *