Fico o úspechu v Bruseli: Presadili sme si vlastné

BRUSEL – Slovensko sa stotožnilo so závermi summitu EÚ zameraného na klimaticko-energetickú politiku do roku 2030. Po skočení zasadnutia Európskej rady v Bruseli to uviedol predseda vlády SR Robert Fico.

„Na jednej strane ide o ambiciózne ciele, ktoré chceme spoločne presadzovať na svetovej klimatickej konferencii v decembri 2015, ale na druhej strane lídri EÚ zabezpečili určitú mieru racionality a tieto záväzky by nemali ísť proti konkurencieschopnosti Európy,“ zhodnotil Fico výsledky summitu.

„Vlastnou hlavou som zabezpečil, že tento rok ako aj nasledujúce štyri sa pre Slovensko nebude meniť klimatické pásmo. Taktiež sa nám, a to by som chcel vypichnúť ako veľký úspech slovenskej diplomacie najmä pre nízkozárobkové skupiny, dôchodcov, študentov, ženy v produktívnom veku, mužov od 25 do 65 rokov, ako aj pre iné skupiny obyvateľstva, hádam vari okrem menšín, podarilo zabezpečiť, že v tomto období by sa nemalo meniť ani časové pásmo pre Slovenskú republiku. O tomto mohli vlády Mikuláša Dzurindu iba snívať,“ doplnil hrdo premiér.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *