A predsa netlieskal Havlovi!

PRAHA. Bývalý český prezident Václav Klaus buď vedome nehovorí pravdu, alebo mu zlyháva pamäť. V rozhovore pre sobotňajšie vydanie novín Mladá fronta DNES, ktorý poskytol pri príležitosti 25. výročia novembrových udalostí a ostro v ňom kritizuje svojho predchodcu Václava Havla, totiž okrem iného vyhlásil, že pri známom Havlovom prejave v americkom Kongrese v januári 1990 len sedel a netlieskal.

Záznam prejavu však dokazuje opak, napísal dnes web iDNES.cz.

„Ten prejav sa mi zdal úplne absurdný. Bol úplne zvláštny, v dikcii štýlu dlhých viet, filozofujúci, antiamerický. A zlý preklad tomu dal absolútnu korunu. Ručím za to, že žiadny z tých kongresmanov tomu prejavu nerozumel. Iba tlieskali tomu symbolu,“ povedal Klaus.

Lenže záznam prejavu, na ktorý upozornil server Echo24.cz a ktorého úplná verzia je na c-span.org s, dokazuje, že Klaus nehovorí pravdu: na jednom zábere vedieť, ako sedí v lavici, zhovára sa so ženou sediacou vedľa a tlieska.

Reakcia Klausovho okolia na seba však nedala dlho čakať: „Toto je typický Vašek, keď sa predvádza a vyjde mu niečo extra humorné, vtedy si aj sám zatlieska,“ potvrdil nám zdroj blízky Hradu. „A to bola pri ňom len voľajaká žena. Ak by sa mu taký dobrý bonmot podaril pri nejakom echt fešákovi, aj by nadskakoval,“ uzavrel náš zdroj.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *